tirsdag den 31. marts 2015

Fotobog - Her er dit liv!


Jeg har flere gange lavet fotobøger som gaver. Det er gode muligheder for at lave dem rigtig fine og personlige, synes jeg.
Den seneste jeg har lavet, var til min mors 70 års fødselsdag. Den største hidtil i A3 str.
Jeg lavede den over temaet:

HER ER DIT LIV!

Jeg har fundet ud af, at det er en god ide at organisere arbejdet lidt, inden jeg går i gang med selve bogen. Derfor laver jeg en liste med de emner/overskrifter, jeg vil have med i bogen. I denne bog brugte jeg følgende:

1. Fødested
2. Som lille
3. Konfirmation
4. Bryllup
5. Fødsler/børn
6. Børnebørn
7. Søstre
8. Sygeplejerske
9. Dilettant
10. Folkedans
11. Landboungdom
12. Arbejde
13. Ferier
14. Fester
15. Kæledyr
16. Venner
17. "På slap line!"

Så samler jeg masser af billeder. Gamle billeder tager jeg fotos af med min ipad - det kan gøre anderledes, men jeg synes det går hurtigst og resultatet er pænt nok at bruge i en fotobog, hvis man undgår reflekser på billederne. :-) Billederne samler jeg i en mappe på min computer. 

På min liste skriver jeg ud for hvert emne, hvor mange sider jeg vil bruge på hver. Inden jeg går i gang med at lave bogen på nettet, skriver jeg sidetal på. På den måde har jeg hele tiden styr på hvor langt jeg er i bogen, og jeg behøver heller ikke at lave den i kronologisk orden.

Denne gang fik jeg flere af de nærmeste familie og venner til skrive et par ord om min mor til bogen - lidt erindringer og personlige historier, som jeg satte ind de steder i bogen, de passede til. Et ekstra personligt touch.

Jeg er glad for at bruge Pixum.dk som fotobog editor. Men der findes mange andre, som sikkert er lige så gode. Husk at tjekke hvor lang produktions- og leveringstid, der er på fotobogen. Man skal huske at lave den i god tid, så man er sikker på at få den, inden man skal give den væk. ;-)

Min mor blev MEGET glad for gaven, og mange af gæsterne hyggede sig med at læse/kigge den igennem under festen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar