mandag den 21. juli 2014

Popquiz - festligt indslag til festen!


Til min fødselsdag for nylig holdt jeg en mindre, impulsiv havefest (og nej, jeg blev ikke rund - kan bare godt lide fester og gæster!), og min søde veninde havde arrangeret en lille overraskelse. Efter grillmiddagen rejste hun sig op og annoncerede, at nu skulle vi have en lille musikquiz! 

Hun ved jo, at jeg synger og er meget musikinteresseret, så hun havde fundet en popquiz på nettet og printet ud om danske sangerinder. En kategori, hun mente, jeg kunne brilliere i. ;-) Der stod en flaske rødvin på højkant, og jeg fik også flest rigtige (17 ud af 20), men på en delt førsteplads sammen med min kusine og min bror. Sangerinder og numre var klart fra den tidsperiode, hvor vi alle 3 fulgte mest med i musik. ;-)

Det var vildt sjovt, og alle gik op i det. Så ideen bliver hermed delt, og jeg kommer også helt klart til selv at bruge ideen på et tidspunkt. Der findes alle mulige genrer, grupper, sangere og tidsperioder, som man kan quizze i.

Denne quiz er fundet på siden popquiz.dk, hvor man finder en samling musikquizzer til alle mulige festlige lejligheder Hver musikquiz har færdige manuskripter med quiz spørgsmål og svar, skemaer til svar, bonusinfo og playlister med sange til afviklingen. Det hele lige til at printe ud. 

Der findes en tilsvarende side, der hedder rockquiz.dk

God fornøjelse!

lørdag den 19. juli 2014

Lysekrone - udendørs

Under min tur til vikingepladsen forleden - du kan læse mere om udsmykning af husene under indlægget Ferietid og vikinger - faldt jeg over denne lysekrone, som hang i et af husene. Super kreativt og en ide, det er let at kopiere, tænker jeg. :-)


De kunne være rigtig flotte som lysende udsmykning til en havefest eller bare en enkelt på terrassen. Og så er det genbrug - det gør jo ikke projektet mindre tiltalende. ;-)


Et stykke af et grantræ (juletræ), hvor grenene uden nåle er arme på lysekronen. Et antal syltetøjsglas (eller salsa, kapers, asier eller andet) til at hænge fra hver arm/gren med fyrfadslys i. Snor til ophæng af både glas og selve lysekronen.


Det skal da prøves af en gang!